Laboratorioanalyytikko (AMK), laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma

Tutkintonimike
Laboratorioanalyytikko (AMK)
Laajuus
210 opintopistettä
Kesto
3,5 vuotta
Opiskelupaikka
Opiskelumuoto
Opetuskieli
Suomi
Hinta
Maksuton

Opiskelu

Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma

Tutkinto-ohjelmamme yhdistää teoriaa ja käytäntöä. Opit kemiallisen ja biologisen laboratoriotutkimuksen kannalta olennaiset tiedot ja käytännön taidot. Noin puolet kontaktiopetuksesta tapahtuu moderneissa laboratorioissa, joissa saat arvokasta käytännön kokemusta. Laboratorioanalytiikan tutkinto on tekniikan alan tutkinto, mutta sisältää vähemmän matematiikan ja fysiikan opintoja verrattuna lähialojen AMK-insinööriohjelmiin. Opetusta järjestetään yhteistyössä englanninkielisen Laboratory Science -tutkinto-ohjelman kanssa, minkä vuoksi teoriaopetus on pääosin englanniksi. Laboratorio-opetusta järjestetään sekä suomeksi että englanniksi. Kokeet, tehtävät ja opinnäytetyön voit tehdä suomeksi.

Mitä opit?

Valmistuttuasi olet valmis aloittamaan urasi laboratoriotutkimusten asiantuntijana. Osaat suorittaa ja kehittää vaativiakin analyyttisiä menetelmiä, joita käytetään kemian ja biologian eri osa-alueilla. Osaat soveltaa tilastollisia menetelmiä työssäsi ja sinulla on kokonaisvaltainen ymmärrys laboratorion toiminnasta ja päivittäisistä toimista.

Mitä opiskelen?

Opinto-ohjelmamme yhdistää saumattomasti teorian ja käytännön harjoitukset laboratoriossa. Sukellat monipuolisille aloille, kuten elintarviketurvallisuuteen, veden ja ilman laatuun, rikosanalytiikkaan, patogeenisten mikrobien tutkimiseen ja laiteanalytiikkaan. Lisäksi sinulla on joustavuus valita 15 opintopistettä kiinnostuksesi mukaan, kuten esimiestyö, kestävä kehitys, ohjelmointi tai julkiset hankinnat. Ohjelma ei anna valmiuksia kliinisten potilasnäytteiden ottamiseen, mutta opit silti tarvittavat taidot biolääketieteellisten näytteiden analysointiin. Huomaathan, että Metropoliassa on tarjolla myös sosiaali- ja terveysalan bioanalyytikko-tutkinto-ohjelma.

Tutustu Laboratorioanalytiikan opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.

Opetuksen laatu

Olemme ylpeitä moderneista ja hyvin varustelluista opetuslaboratorioistamme. Omistautunut opetushenkilöstömme, pedagogisesti pätevät opettajat sekä laboratorioinsinöörit ja -analyytikot, joilla on vankka tausta luonnontieteissä, varmistavat, että oppimiskokemuksesi on huippuluokkaa. Vuosi toisensa jälkeen valmistuvat opiskelijat antavat meille huippuarvioinnit erinomaisesta opetuksen laadusta, opetushenkilöstön ja opiskelijoiden välisestä vuorovaikutuksesta sekä laboratoriotiloistamme.

Työharjoittelu ja opinnäytetyö

Pääset tutustumaan työelämän laboratorioympäristöihin viiden kuukauden työharjoittelun aikana yrityksessä tai tutkimuslaitoksessa. Myös opinnäytetyöprojektisi teet yhteistyössä yrityksen tai tutkimuslaitoksen kanssa. Koko opiskeluaikasi Metropolian kampuksella sinulla on mahdollisuus harjoitella ja opiskella erilaisissa käytännön projekteissa, kehittäen laboratoriotaitojasi ja laajentaen verkostoasi sekä ymmärrystäsi laboratorioanalytiikan monipuolisesta luonteesta.

Mitä valmistumisen jälkeen?

Laboratorioanalyytikkona sinulla on laaja-alaiset uramahdollisuudet. Voit löytää itsesi tutkimuksen, tuotekehityksen, laadunvalvonnan, esimiestyön tai jopa myynnin ja markkinoinnin tehtävistä. Työnimikkeitä ovat muun muassa laboratorioanalyytikko, laatuasiantuntija, laboratoriotutkija, laboratoriokoordinaattori tai validointiasiantuntija.

Kansainvälisyys

Ohjelmamme tekee aktiivisesti yhteistyötä eurooppalaisten korkeakoulujen kanssa, jotka erikoistuvat rikosanalytiikkaan ja ympäristötieteisiin. Voit syventää ja laajentaa osaamistasi opiskelemalla osan tutkinnostasi ulkomailla. Lisäksi vuosittain vastaanotamme arvostettujen kansainvälisten kumppanikorkeakoulujemme vierailevia luennoitsijoita.

Lue lisää kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Mikäli kiinnostuksesi on jatkaa ja syventää opintojasi laboratorioanalyytikko-tutkinnon jälkeen, sinulla on hyvät mahdollisuudet hakeutua kotimaisiin ja ulkomaisiin yliopistojen maisteriohjelmiin, jotka liittyvät kemiaan ja biologiaan. Hyvin suoritettu laboratorioanalyytikon tutkinto antaa vankan pohjan maisteriopintoihin, esimerkiksi kemistin tutkintoa suunnitteleville.

Opiskele laboratorioanalytiikkaa ja pääset osaksi kiehtovaa laboratoriotutkimusten maailmaa!

Opiskelijoiden kokemuksia laboratorioanalytiikan opinnoista

Mikko, Merituulia ja Sara kertovat opinnoistaan.

Kysy tutkintovastaavalta laboratorioanalyytikon tutkinnosta

Kysy koulutussuunnittelijalta laboratorioanalytiikan opinnoista

Hakeminen

  • Hakuaika
    13.3.2024 klo 08:00 - 27.3.2024 klo 15:00
    Opintojen aloitus
    Syksy 2024
    • Päiväopiskelu

    Hakuohjeet ja valintaperusteet

    Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset oppilaitokset käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2024 toisessa yhteishaussa 13.3.2024 klo 8:00 - 27.3.2024 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.

    Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet ja paljon muuta.

  • Hakuaika
    1.5.2024 klo 08:00 - 15.5.2024 klo 15:00
    Opintojen aloitus
    Syksy 2024
    • Päiväopiskelu

    Siirtohaku on suunnattu kaikille suomalaiseen korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin otetuille opiskelijoille, jotka haluavat:

    • siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulusta toiseen niin, että tutkintonimike pysyy samana tai tutkintonimike vaihtuu
      TAI
    • siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen siten, että tavoitetutkintoon liitettävä tutkintonimike vaihtuu.

    Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

    Jos siirto tapahtuu Metropolian sisällä siten, että tutkintonimike säilyy samana, kyse on tutkinto-ohjelman vaihdosta jonka ohjeet löytyvät Metropolian intranetistä (OMA).

  • Hakuaika
    1.5.2024 klo 08:00 - 15.5.2024 klo 15:00
    Opintojen aloitus
    Syksy 2024
    • Päiväopiskelu

    Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella on suunnattu Metropolia Ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintoja suorittaneille (esim. polkuopinnot/väyläopinnot, sekä muut avoimen opinnot). Metropolian opinnoiksi katsotaan kaikki opinnot, jotka kirjataan Metropolian opintorekisteriin ja avoimen opinnoiksi katsotaan kaikki sellaiset opinnot, joita ei ole suoritettu tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeudella.

    Hakuaika: 1.5.2024 klo 8:00- 15.5.2024 klo 15:00

    Hakuohjeet: Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

  • Hakuaika
    1.5.2024 klo 08:00 - 15.5.2024 klo 15:00
    Opintojen aloitus
    syksy 2024
    • Päiväopiskelu

    Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.

    Hakuaika: 1.5.2024 klo 8:00- 15.5.2024 klo 15:00

    Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot

Opintojen aloitus

Opintojen aloitus Metropoliassa

Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!

Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.

Laboratorioanalytiikan opintojen aloitusohjeet

Onneksi olkoon! Sinut on hyväksytty opiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa syksyllä 2024 alkavaan Laboratorioanalytiikan koulutukseen.

Koulutus järjestetään Vantaalla, Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1

Ryhmätunnuksesi on TXS24S1.

Toivotamme sinulle onnea ja menestystä opinnoissasi!

Ennen opintojen alkua

Vahvistaaksesi opiskelupaikkasi sinun tulee ottaa se vastaan hyväksymisilmoituksessa annettuun määräaikaan mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä teet samalla myös lukuvuosi-ilmoittautumisen. Tutustuthan huolellisesti ohjeisiin Opintojen aloitus -sivulla.

Pidäthän huolen, että olet aktivoinut käyttäjätunnuksen Metropolian OMA-järjestelmään. Tarvitset käyttäjätunnusta orientaatiopäivänä. Aktivoinnin voi tehdä aikaisintaan elokuun alussa. Ohjeet ja linkki tunnuksen aktivointiin.

Käythän lukemassa ohjeet kannettavan tietokoneen hankintaan.

Uusien opiskelijoiden perehdytyspäivät ke 14.8. ja to 15.8.2024

Opinnot alkavat perehdytyspäivillä. Laboratorioanalytiikan uusien opiskelijoiden kaksipäiväiset perehdytyspäivät järjestetään 14.-15.8.2024 Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa. Uusille opiskelijoille on lähetetään sähköpostilla perehdytyspäivien tarkempi aikataulu viikolla 32.

Jokaisen uuden opiskelijan tulee osallistua perehdytyspäivään, jotta opiskelu saadaan heti käyntiin tehokkaasti ja kaikki opiskelun alkuun liittyvät käytännön asiat selviävät. Perehdytyspäivän tarkoituksena onkin tutustua opiskelukäytänteisiin, talon tapoihin, korkeakoulun tiloihin ja tietysti opiskelukavereihin, tutoreihin sekä henkilökuntaan.

Valmistauduthan ottamaan perehdytyspäiville mukaan henkilötodistuksen, verkkopankkitunnukset sekä oman kannettavan tietokoneesi!

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 19.8.2024

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 19.8.2024. Lukujärjestys löytyy osoitteesta https://lukkarit.metropolia.fi/

Oman lukujärjestyksesi löydät ryhmätunnuksella TXS24S1. Lukujärjestyksistä ja ryhmäjaoista tiedotetaan tarkemmin perehdytyspäivien aikana.

Opinnot

Laboratorioanalytiikan tutkinnon laajuus on 210 op. Tutkintoon sisältyy kaikille pakollisia perusopintoja, ammattiopintoja, vapaasti valittavia opintoja sekä työharjoittelua ja opinnäytetyö.

Opetussuunnitelmaan ja opintotarjontaan tutustutaan tarkemmin ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana. Voit kuitenkin jo ennen opintojen aloitusta tutustua Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan

Ennen opintojen alkua olisi hyvä käydä kertaamassa matematiikan ja kemian opintoja:

Ennakkoon hankittavat oppikirjat:

  • Syksyn kemian opetuksessa oppikirjana tullaan käyttämään "Tekniikan kemia" (Hänninen et al), 16. painos (2022). Helsinki: Edita
    kirja suositellaan hankittavaksi jo ennakkoon

Lisätietoja

Mikäli sinulla on kysyttävää opintojen aloituksesta ja opiskelusta, ota yhteyttä koulutussuunnittelija Liisa Heikkilään (puh. 050 327 1063, sähköposti liisa.heikkila [at] metropolia.fi (liisa[dot]heikkila[at]metropolia[dot]fi)).

Jos sinulla on aikaisempia korkeakouluopintoja ja haluat keskustella niiden hyväksyttämisestä tulevaan tutkintoosi, lähetä opintosuoritusote sähköpostilla tutkintovastaava Jarmo Palmille (jarmo.palm [at] metropolia.fi (jarmo[dot]palm[at]metropolia[dot]fi)) ja sovi keskusteluaika ennen varsinaisten opintojen alkua.

Tapaamisiin perehdytyspäivillä!

Pysäköintiohjeet kampukselle

Kampuksella ei ole omaa pysäköintialuetta. Myyrmäen opiskelijat voivat toistaiseksi hyödyntää väliaikaiseen pysäköintiin Energia-areenan ympäristössä olevia pysäköintipaikkoja. Rajallisten pysäköintimahdollisuuksien vuoksi suosittelemme saapumaan kampukselle julkista liikennettä käyttäen.

Oletko vailla asuntoa?

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas tarjoaa opiskelijoille edullisia vuokra-asuntoja opiskelupaikkojen läheisyydestä. Hoasilla on reilut 10 000 asuntoa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Voit hakea Hoasin asuntoa mikäli opiskelusi on päätoimista, tutkintoon johtavaa ja opintotukeen oikeuttavaa. Myyrmäessä Hoasilla on on neljä eri kohdetta, joista lähin tien toisella puolella! Vuokran määrään vaikuttaa muun muassa asunnon koko, sijainti, kiinteistön ikä sekä tehdyt perusparannukset. Hae asuntoa heti, kun opiskelupaikkasi on varmistunut osoitteessa https://hoas.fi/

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijatutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta.